Dünya

Avrupa Parlamentosu seçimleri hakkında bilinmesi gerekenler

 

 

Oyunuzun önemi

2024 yılında Avrupa seçimleri 6 – 9 Haziran 2024 Perşembe gününden Pazar gününe kadar gerçekleşecek. AB vatandaşıysanız yaklaşık 400 milyon Avrupalıyla birlikte bu seçimlerde oy kullanma hakkına sahipsiniz. Oyunuz önemli. Siz Avrupa’nın ve onun temsil ettiği değerlerin bir parçasısınız. Oyunuz ortak geleceğimizi şekillendirmeye ve beslemeye yardımcı olacaktır.

 

Avrupa Birliği’nde demokrasi bugün apaçık görünebilirdğr. Ancak bu her zaman böyle olmamıştır. Kısa bir süre öncesine kadar  milyonlarca Avrupalı ​​oy kullanamadıkları, hatta, özgürce konuşamadıkları dönemler yaşadı.

 

Demokrasi, önceki nesillerden bize aktarılan değerli bir armağandır. Bunu sürdürmek, güçlendirmek ve gelecek nesillere aktarmak artık bizim elimizde. Bunu yapmanın en etkili yolu oy vermektir; Ne kadar çok insan oy verirse, demokrasi o kadar güçlü olur.

 

6-9 Haziran 2024: Oyunuzu kullanın, yoksa başkaları sizin adınıza karar verecek.

 

Oyunuz neye karar veriyor?

Avrupa seçimleri, dünyanın doğrudan seçilen tek ulusötesi meclisi olan Avrupa Parlamentosu’ndaki temsilcilerinizi seçmek için her beş yılda bir yapılır. Seçtiğiniz temsilciler çıkarlarınızı temsil eder ve yeni AB mevzuatını şekillendirip karara bağlayabilir. Yine sizin mefaatiniz için yeni ticaret anlaşmaları yapar, AB kurumlarını ve vergi mükelleflerinin paralarının nasıl harcandığını denetler.

 

Nasıl ve ne zaman oy verilecek?

AB vatandaşıysanız, Avrupa seçimlerinde oy kullanma ve aday olma hakkına sahipsiniz. Her AB ülkesi, 6 – 9 Haziran 2024 Perşembe gününden Pazar gününe kadar bir seçim günü seçer.

 

AB liderleri nasıl atanıyor?

Seçimlerin ardından Avrupa Parlamentosu, Avrupa Komisyonu’nun yeni Başkanının yanı sıra tüm Komiserler Kurulu’nu onaylamak için oy kullanır. Yeni Avrupa Komisyonu daha sonra Avrupa Konseyi tarafından atanır.

Seçimlerin haberini yaymak mı istiyorsunuz?

Seçimlerin, AB’nin yararlarının ve fırsatlarının duyurulmasında aktif bir rol oynayabilirsiniz. Başkalarını oy vermeye ve seçimlerle ilgili düşüncelerini paylaşmaya teşvik edin.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu