Kıbrıs

Meslek Liseleri Arası Bilgi ve Beceri Yarışması Güzelli ve Saç Bakım Hizmetleri Alanı yarışmaları, Uluslararası UKÜ iş birliği ile yapıldı

Meslek Liseleri Arası Bilgi ve Beceri Yarışması Güzelli ve Saç Bakım Hizmetleri Alanı yarışmaları, Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ) iş birliği ile bugün yapıldı.

Çevik Uraz Merkezi Konferans Salonu’nda düzenlenen yarışmaların açılışını, Milli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu ile UKÜ Rektörü Prof. Dr. Halil Nadiri gerçekleştirdi.

Milli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu açılışta yaptığı konuşmada, düzenlenen yarışmaları öğrencilerin kendilerini ortaya koyabileceği bir şölen olarak gördüğünü ifade etti.

Mesleki eğitimini kendileri için olmazsa olmazı oduğuna dikkat çeken ve meslek sahibi olan insanlar yetiştirmenin önemine vurgu yapan Çavuşoğlu, daha fazla meslek lisesi yapmak istediklerini söyledi.

Çavuşoğlu bu anlamda, Rauf Raif Denktaş Meslek Lisesi’ni yeni eğitim yılında açmayı planladıklarını, Geçitkale Cumhuriyet Lisesi’ni de yetiştirmeleri halinde Yeniceköy’de öğrenim gören öğrencileri yeniden okullarına kavuşturup, burada bulunan okulu otomotiv meslek lisesi olarak hayata geçirmeyi planladıklarını belirtti.

Konuşmasının sonunda, mesleki eğitime yatırım yapmaya devam edeceklerini dile getiren Çavuşoğlu, düzenlenen yarışmalara destek veren herkese ve UKÜ Rektörü Halil Nadiri’ye teşekkür ederek, tüm öğrencilere başarılar diledi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu